Kippenvel

Ik (Alonda van Toor) wil vaker kippenvel krijgen. Want dat is wat er gebeurt met mij als ik ervaar wanneer mensen met hun talenten en passie hun droom werkelijkheid maken. Doen waar jij in gelooft, je daar hard voor maken en er alles voor willen geven. Wat wordt een mens daar mooi van!

Passie voor passie

Na de opleiding Voeding & Dietetiek, ben ik jarenlang werkzaam geweest in commerciƫle functies. Functies allen iets met gezondheid en commercie te maken hadden (voor meer informatie zie mijn linked in profiel). In de leidinggevende functies die ik mocht vervullen kon ik mijn passie voor mensen kwijt. Mensen te zien ontwikkelen en tot bloei te laten komen, iets beters bestaat er voor mij bijna niet! Ik heb duidelijk een passie voor passie.

Ondernemers coach

Op het moment dat ik zelf voor de keuze stond om een nieuwe richting in te slaan was het duidelijk dat de verbinding met mensen daarin een centraal moest staan.

Een aantal ondernemers in mijn omgeving vroegen mij om hulp bij hun onderneming. Zo ontwikkelde ik me tot ondernemers coach. Een rol waarin mensen en hun ontwikkeling voorop staan. Maar ook een rol waarin ik al mijn opgedane kennis van de afgelopen jaren kwijt kan, met voldoende ruimte om mijzelf verder te ontwikkelen en mijn droom te verwezenlijken.

Luisteren

Even leek er een kink in de kabel te komen op mijn weg naar ondernemers coach. Ik bleek steeds slechter te gaan horen, maar realiseerde me al snel dat dit mijn droom niet in de weg mag staan. Een voordeel kan ik de slechthorendheid niet echt noemen, maar doordat ik gefocussed ben op het goed meekrijgen van wat er wordt gezegd, hoor ik vaak meer dan anderen. In mijn werk maak ik om deze reden gebruik van telefonisch of skype overleg, spreek ik mensen in een wat rustigere omgeving of in kleine groepen. Voor mij essentieel om mijn werk goed te doen en de mensen waar ik mee werk krijgen alle aandacht die ze nodig hebben. Kortom een echte win win situatie.

Typetje

Ik heb de overtuiging dat het bijdraagt aan je succes wanneer je je bewust bent van je eigen capaciteiten. Het testen van je persoonlijkheid, typeringen waar jij je goed bij voelt en 360 graden analyses kunnen hierbij van pas komen.

Zelf heb ik diverse testen gedaan, in grote lijn komen daar de volgende eigenschappen uit:

  • Gedreven, doelgericht, energiek
  • Relatiegericht, kan mensen verbinden
  • Veranderingsbereid, vernieuwend, creatief
  • Inhoudsgericht, gericht op kwaliteit
  • Vertrouwen, loyaal

In de Myers Briggs Type Indicator ben ik ENFP.

(Deze site geeft een mooi overzicht van deze en andere Myers Briggs typeringen.)

Hoe kan ik jou helpen?

Genoeg over mij, ben jij op zoek naar een ondernemers coach die bij je past? Vraag dan een gratis inspiratie sessie met mij aan door een mail te sturen naar alonda@ikwilgezondondernemen.nl. We onderzoeken dan samen wat ik voor je kan betekenen.

gezonde groet