Posted by on 14 april 2017

De kracht van gedachten, ik vind het ongelooflijk fascinerend! Dat je letterlijk ziekmakende gedachten kunt hebben, ik heb het zien gebeuren..
Mensen zitten lekkerder in hun vel als ze positief denken.
Positieve gedachten kunnen zelfs het verschil maken tussen het hebben van succes of geen succes. Negatieve gedachten kunnen je tegenhouden om te doen wat jij echt graag wilt doen. Is jouw glas half vol of half leeg? Positief denken geeft je energie en zet je in beweging. Zet jezelf daarom op een negatieve gedachten dieet.
Hiervoor kan je dagelijks het onderstaande recept gebruiken.

Recept

– ½ vol glas complimenten

– ½ leeg glas geloven wat je denkt

– 2 eetlepels omdenken

– 1 theelepel kritiek

– een snufje perfectionisme

– 1 dosis humor

Benodigdheden

Doorzettingsvermogen en zelfreflectie

Bereiding

Lardeer je dag met Complimenten. Niets is aanstekelijker dan de vrolijkheid van mensen als je ze een compliment geeft. En jij voelt je direct positiever. Probeer dit minstens 2-3 x per dag.

Doseer Geloven wat je denkt langzaam en neem hier niet te veel van. Laat je negatieve gedachten even sudderen en keer het regelmatig om met 4 vragen aan jezelf:

  1. Is deze gedachte echt waar?
  2. Weet ik 100% zeker dat deze gedachte waar is?
  3. Hoe voel ik me als ik deze gedachte geloof?
  4. Hoe zou het zijn als ik deze gedachte niet zou hebben?

Verwijder de pitten uit Kritiek die zijn te bitter. Omschakelen naar een positieve houding is makkelijker als je minder bekritiseert, klaagt en moppert.

Spatel er wat Humor doorheen. Neem het leven niet te serieus en lach veel en uitbundig, dat geeft je een fijn en positief gevoel.

Breng het geheel op smaak met een gezonde dosis Omdenken. Daag jezelf uit om je probleem te transformeren in een mogelijkheid. Raak geïnspireerd door de voorbeelden op omdenken.nl

Resultaat

Heb je toch iets meer dan dat snufje Perfectionisme gebruikt? Stop daar dan mee. Perfectie is een illusie. Niets kan perfect zijn, er is op alles wel iets aan te merken.

Neem dit geheel dagelijks tot je en laat je inspireren door mensen die al vaker dit recept hebben gemaakt. Zoals Amy Purdy.

 

Houd mijn inspiratiemails niet in gedachten, maar schrijf je in!

 

De kracht van gedachten

De Griekse wijsgeer Epictetus zei het al: ‘Het zijn niet de situaties die ons ongelukkig maken, maar onze gedachten over die situaties’.

Mijn eerste bewuste ervaring met de kracht van gedachten was toen ik wetenschappelijke studies ging lezen en daarin het placebo effect tegen kwam. Dit positieve verwachtingseffect wordt veroorzaakt door vertrouwen, geloof, hoop en verwachting die (onbewust) ontstaat. Anderzijds bestaat er ook een nocebo effect: een negatief verwachtingseffect, waarbij men ziek wordt door angst, ongeloof en andere negatieve gedachten.

Een leuk boekje over de kracht van gedachten is geschreven door Nicole Hagen. Voor kinderen en volwassenen; zeer de moeite waard om te lezen. Download ‘Gedachte-kracht’ gratis.

Posted in: inspiratie mail

Comments

Be the first to comment.

Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*